Cari Blog Ini

Jong Ajax Lijdt Nipte Thuisnederlaag Tegen Jong Az

Jong Ajax lijdt nipte thuisnederlaag tegen Jong AZ

Kaplan mist penalty en krijgt rood

Jong Ajax heeft vrijdagavond in eigen huis met 1-0 verloren van Jong AZ. invaller Victor van der Schee maakte in de 86e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Jong Ajax-speler Naci Ünüvar kreeg rood.

De wedstrijd begon met een kleine kans voor Jong AZ. Yusuf Barasi kreeg de bal net buiten het strafschopgebied en schoot naast.

Jong Ajax was daarna de betere ploeg en kreeg al snel een kans om de score te openen. Ünüvar stuitte op keeper Sem Westerveld.

In de 25e minuut kreeg Jong Ajax een strafschop nadat Ünüvar was neergehaald in het strafschopgebied. Kaplan ging achter de bal staan, maar Westerveld stopte zijn inzet.

Jong AZ kwam daarna beter in de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen. Barasi kopte naast en Maxim Dekker schoot over.

In de tweede helft was Jong Ajax opnieuw de betere ploeg. De ploeg van trainer Michel Kreek kreeg enkele goede kansen, maar Westerveld voorkwam een doelpunt.

In de 86e minuut kwam Jong AZ toch op voorsprong. Van der Schee kreeg de bal in het strafschopgebied en schoot raak.

Jong Ajax probeerde nog terug te komen, maar de ploeg van Kreek slaagde daar niet meer in.

Door de nederlaag blijft Jong Ajax op de elfde plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ klimt naar de achtste plaats.